home financiele planning echtscheidingsbemiddeling contact  
Martin's finacial planning Een gecertificeerd financieel planner staat voor kwaliteit, integriteit en deskundigheid...
 
Financieel planner
Wie is Martin
Wat is financiele planning
Estate planning
Hypotheekadvies
Inkomensvoorzieningen
Belastingen
Bereken uw premie
Second opinion
Kosten
Links
 

Estate planning

Een belangrijk deelgebied van de financiële planning is het overlijden. Dit wordt met een mooi woord estate planning genoemd. Dit betekent het plannen van de nalatenschap.

Het is menselijk om niet te lang stil te willen staan bij overlijden. Toch weten we zeker dat het ons allemaal een keer zal overkomen. Alleen staat – gelukkig - nog niet vast wanneer.

We kunnen niet altijd goed inzichtelijk maken wat dit voor onze nabestaanden zal betekenen. Naast het emotionele aspect van een overlijden zijn er natuurlijk mogelijk ernstige financiële gevolgen. Deze gevolgen kunt u verzachten door alles voortijdig goed te regelen. In een gesprek brengen wij eerst de huidige situatie in kaart. Hierbij besteden we uitgebreid aandacht aan zaken als uw samenlevingsvorm (samenwonen, geregistreerd partnerschap, huwelijk in gemeenschap of onder huwelijkse voorwaarden) en testamenten. Huidige dekkingen van levensverzekeringen worden hierbij ook onder de loep genomen.

Na deze inventarisatie kijken we naar uw wensen. Wie wilt u dat er van u erft? Hoe moet het inkomen van de langstlevende eruit zien? Komt hij/zij in aanmerking voor de ANW en zo ja, voor hoelang? Hoeveel bedraagt mijn nabestaandenpensioen? Hoeveel zal er moeten worden betaald aan successierechten bij het overlijden van mijn partner of mij?
Wij vergelijken de huidige situatie met de gewenste. Aan de hand hiervan geven wij een advies over hoe deze het best kan worden bereikt. Bij het uitvoeren van deze wijzigingen begeleiden wij u naar de betreffende partijen, bijvoorbeeld de notaris.

De vraag of een goed inzicht in de situatie bij overlijden nodig is kunt u zelf beantwoorden. Stel uzelf de vraag: Wat zou mijn financiële situatie vandaag zijn als gisteren mijn partner was overleden?

Indien niet elk aspect van deze vraag kan worden beantwoord is het in ieder geval een goed idee om er eens naar te kijken.

© 2008 martin's financieel planning
creatie: carenZa